Course management

Ik heb vaak gemerkt dat bij golfers, die niet de scores neerzetten waar ze qua capaciteiten wel toe in staat zouden moeten zijn, course management een van de gebieden is waar voor de meesten nog veel winst te behalen is.

Maar wat is course management? Volgens mij is dat:

‘Het spelen van het spel golf
onder de aanwezige omstandigheden
naar gelang de spelvorm,
de handicap en soort baan,
rekening houdend met de hindernissen op de baan,
om een zo goed mogelijke score te maken’.

Anders gezegd: hoe spelen we de baan waar we zijn op een manier waardoor we zo weinig mogelijk invloed ondervinden van de omstandigheden. Om dit te kunnen doen is het van belang met een gameplan te spelen.

In het gameplan vermeld je, in kleine stappen, wat je gaat doen om dat doel te kunnen bereiken. Het gameplan is afhankelijk van

Het niveau van de speler (competenties/vaardigheden, sterkte/zwakte)
Baanfactoren (type baan, lengte van de baan, hindernissen en vaste obstakels)
Wedstrijdfactoren (hoeveel rondes, spelvorm, belang, vroege/late start)
Het weer (jaargetijde, voorspelling van de dag)

En hoe saai het ook klinkt, ga bij het opstellen van je gameplan geen gekke dingen doen, zoek geen onmogelijke uitdagingen op. Kijk niet te veel naar medespelers en ga zeker niet dingen uitproberen die zij wel kunnen en jij nog niet. Uitproberen doen we op de driving range.

‘The secret of golf is to turn three shots into two’
Bobby Jones

Course management les

Tijdens een baanles van 75 minuten analyseer ik uw spel en bekijken we samen hoe u uw resultaten kunt verbeteren. Het is ook mogelijk dat ik mee ga als marker voor uw handicap 54 ronde.